Składniki, blacha 22x22cm, 9 porcji:
1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka mleka migdałowego
100g gorzkiej czekolady 70%
4 łyżki kakao
1 dojrzały banan
pół szklanki ksylitolu
3 łyżki oleju kokosowego
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną przepłukać na sicie wrzątkiem. Wrzucić do garnka, zalać wrzącą wodą i gotować pod przykryciem 15 minut aż wchłonie całą wodę. Pod koniec wrzucić kostkeczki gorzkiej czekolady, aby się rozpuściła. Ugotowaną kasze zblendować z mlekiem migdałowym. Następnie dodać banana, ksylitol, kakao oraz olej kokosowy i jeszcze raz zblendować aż masa będzie gładka. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i pieć 30 minut w 180 st. Ciasto ostudzić i schłodzić w lodówce około 2-3h.
Oryginalny przepis pochodzi ze strony veganbanda.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz