poniedziałek, 7 listopada 2016

Pasta z awokado i jajka

Są takie dni, kiedy nie da się już patrzeć na standardowe dodatki do pieczywa. Wędliny, sery, twarogi... i tak w kółko. Wtedy warto sprawić sobie taką oto pastę. Wbrew pozorom jej przygotowanie nie jest specjalnie pracochłonne, a zawsze jest to jakiś nowy dodatek na nasze kanapki. I jaki zdrowy! :)

Składniki, 1 porcja:
1/2 bardzo dojrzałego awokado
1 duże ugotowane jajko
1/2 małego ząbka czosnku
sól, pieprz, słodka papryka do smaku
łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajko pokroić w drobną kostkę. Awokado zmiażdżyć na puree widelcem. Dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i wymieszać. Doprawić do smaku solą, papryką oraz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...