Jedna z moich ulubionych wersji ma w sobie wiórki kokosowe (uwielbiam je), gruszkę oraz suszoną żurawinę. Karob dodaje jej przyjemnego, "czekoladowego" koloru i aromatu. Kto powiedział, że owsianka gotowana na wodzie jest mdła i bez smaku? :)
Składniki:
4 łyżki płatków owsianych (około 40g)
1 łyżeczka karobu
1 łyżka wiórków kokosowych
2 łyżki suszonej żurawiny
1/2 średniej gruszki
około szklanki wody
Przygotowanie:
Na gotującą się wodę wrzucić płatki owsiane, dodać wiórki kokosowe, suszoną żurawinę oraz pokrojoną w kosteczkę gruszkę. Gotować około 5 minut, aż płatki ładnie się rozkleją, a owsianka zgęstnieje (gdyby była zbyt gęsta można dodać jeszcze trochę wody). Pod koniec gotowania dodać karob i wymieszać. Prościej już być nie może :)
Wartość energetyczna: 325 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz